Trønderenergi vil fortsette vindutbygging på Frøya

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trønderenergi er innstilt på å fortsette den omstridte vindkraftutbyggingen på Frøya, med mindre kommunen gjør et formelt vedtak om å stanse prosjektet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunestyret satte torsdag en foreløpig stopp for utbyggingen og vedtok at kraftselskapets dispensasjon for byggestart var ugyldig. Utbyggingen har møtt stor motstand, og demonstranter klarte denne uken å hindre byggestarten.

Trønderenergi, som eier 30 prosent av det omstridte vindprosjektet, mener kommunens vedtak ikke er nok til å stoppe utbyggingen, skriver E24. Hvis ikke kommunen gjør et formelt enkeltvedtak om å stanse utbyggingen, vil selskapet fortsette arbeidet.

– Vår målsetting er å gjenoppta anleggsvirksomheten på Frøya så raskt som mulig, skriver Trønderenergi i en epost til økonominettstedet.

Ordfører Berit Flåmo (ap) bekrefter å ha fått brev fra trønderenergi og sier kommunen vil tatt stilling til det på mandag.

Administrerende direktør Knut Kroepelien i Industri Energi sa torsdag at det er uholdbart at lovlig fattede vedtak settes til side etter press fra aksjonister.

– Vi kan ikke få en praksis der ulovlige aksjoner stanser lovlige vedtak og kommunen gjør helomvending i det byggearbeidene skal starte. Det vil undergrave demokratiske prosesser og skremme bort investorer, sa Kroepelien.