Russetiden er i gang – også for politiet

Politiet sier russen skal få lov til å ha det moro, men minner om at andre også skal ha det bra når avgangselevene feirer. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix
Politiet sier russen skal få lov til å ha det moro, men minner om at andre også skal ha det bra når avgangselevene feirer. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til fredag var det tydelig at årets russ er i gang med feiringen. Politiet i sørvest hadde minst 24 oppdrag knyttet til russebråk og høy musikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høylytt festing er den vanligste klagen politiet får inn om festglade avgangselever, skriver VG. Men også russ som sloss og en russebuss som kjørte av veien, bidro til en hektisk natt i Sørvest politidistrikt. De hadde natt til fredag 24 oppdrag som involverte russ.

– Vi har fått telefoner fra småbarnsfamilier hvor vi har hørt ungene skrike i bakgrunnen, fra fortvilte studenter som skal ha eksamen i morgen og fra livredde, eldre mennesker, sier operasjonsleder Jøran Solheim.

Hittil i år har distriktet hatt 140 oppdrag med russen, mot 200 oppdrag i hele fjor. Basert på erfaringene fra tidligere år, har politiet laget en handlingsplan. Dersom russen ikke demper seg når de får tilsnakk, risikerer de en reaksjon som fort kan legge en demper på hele russetiden. Sist natt ble noen busser låst med beskjed om at skiltene blir klippet om det kommer mer bråk fra samme sted.

– Det er ingen som sier at russen ikke skal ha det kjekt, men andre folk skal også ha det greit, sier Solheim.