Politiet leter etter flere spor i hagen til Anne-Elisabeth Hagen

Video: Dette er saken.

Etter at snøen har smeltet leter politi med hunder etter gjenstander og spor rundt huset til Anne Elisabeth Hagen, som forsvant fra Lørenskog i oktober i fjor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politifolk med hund skal søke etter gjenstander og eventuelle andre spor i hagen.

– Bakgrunnen for at undersøkelsene gjøres nettopp nå, er blant annet at vi har ventet til snøen har forsvunnet. Det er således planlagte undersøkelser som nå gjennomføres, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt i en pressemelding torsdag.

Politiet opplyser at status i saken ellers er uforandret. Politiet antar at Hagen ble bortført fra boligen 31. oktober i fjor. Politiet har ikke fått noen bevis på at hun er i live.

Ingen ny kontakt

Det har heller ikke vært noen ny kontakt med gjerningspersonene etter 11. februar da gjerningspersonene tok i bruk en ny måte å kommunisere på.

Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat / NTB scanpix
Politiet etterforsker en antatt bortføring av Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Privat / NTB scanpix

– Det er slik at omfattende politietterforskninger ikke kun gir svar, de avdekker også nye spørsmål som må undersøkes. I de fleste store etterforskninger er det behov for å gjøre både nye undersøkelser – og etterundersøkelser på det sentrale åstedet. Det er også tilfellet i denne saken, uttaler politiet.

Politiet oppfordrer også folk som ferdes i området ved Sloraveien, om å være observante på gjenstander som måtte dukke opp nå som snøen er borte.

Aktuelt: Politiet har avslørt falske kidnappere i Hagen-saken

1.600 tips

Politiet har totalt mottatt omtrent 1.600 tips i saken. Dette dreier seg blant annet om mistenkelige biler, mulige skjulesteder, mulige gjerningspersoner og observasjoner.

Politiinspektør Brøske fortalte i mars at Øst politidistrikt ville be om ekstra midler fra Politidirektoratet til den omfattende etterforskningen.

Samleside: Her finner du alt om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden