Siktede har erkjent overfallsvoldtekten på Sem

Voldtekten skal ha skjedd ved Olav Digres vei på Sem. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Voldtekten skal ha skjedd ved Olav Digres vei på Sem. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Mannen som er siktet for overfallsvoldtekten på Sem i Tønsberg kommune i mars, sier han ikke husker selve overgrepet, men har erkjent straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette fremkom da mannen forklarte seg for politiet onsdag.

Siktede knytter seg til hendelsen, men sier han ikke husker selve det seksuelle overgrepet. Han har erkjent straffskyld i henhold til siktelsen, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Det var på kvelden søndag 24. mars at en kvinne i 30-årene med barnevogn ble overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem da hun var ute på en kveldstur.

Avhørt med tolk

Den siktede er i begynnelsen av 20-årene og er rumensk statsborger. Han ble pågrepet på Sem i 19-tiden mandag 1. april. To dager senere ble mannen varetektsfengslet i fire uker i Vestfold tingrett.

– Han var i avhør i dag hvor han forklarte seg om saken. Jeg ønsker ikke å kommentere saken noe nærmere enn det. Det gjenstår fortsatt en del etterforskning, sier mannens forsvarer, advokat Robert Wagner, til NTB.

Wagner sier at klientens hans forklarer seg greit i avhør. I og med at det skjer med tolk, vil det ta noe tid før et eventuelt nytt avhør vil finne sted.

– Det er ikke berammet noen nye avhør av klienten min, bekrefter advokaten.

Han vet ikke om det er bedt om noen judisiell observasjon av mannen.

Bakgrunn: Rumensk mann fengslet – siktet for voldtekt av kvinne med barnevogn

DNA-treff i Romania

Da den siktede ble fremstilt for varetektsfengsling, erkjente han ikke straffskyld etter siktelsen. Han ønsket ikke å forklare seg for retten før han hadde fått anledning til å gjennomgå sakens dokumenter.

Retten begrunnet blant annet varetektsfengslingen med at det var fare for at mannen kan unndra seg straffeforfølgelse.

Mannen ble pågrepet etter at politiet gikk internasjonalt ut og fikk DNA-treff i Romania.

Ifølge politiet kom han til Norge i januar i år. Politiet er ikke kjent med grunnen til at han oppholdt seg her i landet. De har imidlertid informasjon om at han planla å forlate Norge snart.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden