Regjeringen vil gjøre «terrorreiser» ulovlige

Justisminister Jøran Kallmyr vil endre terrorlovgivningen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.
Justisminister Jøran Kallmyr vil endre terrorlovgivningen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen vil gjøre det straffbart å legge ut på en reise med formål om å drive terror. I tillegg foreslås det å endre lovverket for flykapring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Endringen i straffeloven ble foreslått onsdag. Den innebærer at finansiering av reiser med formål om å gi eller motta opplæring i terror, også kan straffes som terrorfinansiering.

– Kampen mot terror er internasjonal. Derfor er det er viktig at vi støtter opp om det internasjonale samarbeidet mot terror og følger opp kriminaliseringsforpliktelsene som ligger i de internasjonale avtalene. Forslaget vil blant annet sikre at vi får et spesialisert straffebud om reiser med terrorformål, sier justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp).

Aktuelt: Trøndersk IS-kvinne risikerer tolv års fengsel

Departementet vil også endre reglene for terrorhandlinger mot luftfarten. Blant annet tydeliggjøres at et fly kan kapres ved bruk av teknologiske hjelpemidler.

– Vi foreslår å endre straffeloven slik at en gjerningsperson ikke må være om bord i et fly for å kunne dømmes for flykapring og terror. Blant annet vil endringen ramme handlinger foretatt i et lengre tidsrom enn før, fra klargjøringen av flyet starter til omtrent ett døgn etter at det har landet, sier justisministeren.

Aktuelt: Norge vil ikke hente ut Skråmos barn

Les også: IS-kvinne tiltalt for å ha latt jente (5) dø av tørst