Dette skjer i dag

Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix
Foto: Olivier Matthys / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 10. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Krisetoppmøte i EU om brexit

EUs president Donald Tusk har kalt inn til krisetoppmøte om brexit etter at Underhuset for tredje gang har stemt ned statsminister Theresa Mays avtale med EU.

Et sentralt spørsmål er om britene nok en gang skal få utsatt datoen for skilsmissen med EU. Tusk har forslått utsettelse på opptil ett år.

Sør-Koreas president møter Trump

Sør-Koreas president Moon Jae-in kommer til USA for et to dager langt møte med president Donald Trump.

På toppmøtet skal de to presidentene diskutere hvordan atomnedrustning i Nord-Korea og fred på Koreahalvøya kan oppnås, heter det i en uttalelse fra den sørkoreanske regjeringen.

Bilder av svart hull legges fram

De første fotografiene av et såkalt svart hull i verdensrommet, blir offentliggjort på seks parallelle pressekonferanser verden over der astrofysikere og astronomieksperter vil presentere de første bildene tatt av teleskopet Event Horizon Telescope (EHT).

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede på 1700-tallet begynte astronomer å fundere på svarte hult. Nå håper astrofysikerne bak EHT å kunne stille noe av nysgjerrigheten med bildene og annen informasjon som legges fram.

Behandler ny drosje-lov

Et lovforslag som legges fram onsdag, legger opp til å fjerne taket på drosjeløyvene i byene og en enerettsmodell i distriktene. Sammen med tilrettelegging for ny teknologi, skal dette gjøre drosjetilbudet bedre, mener regjeringspartiene.

Lovforslaget innebærer at alle som skal drive drosje fortsatt må ha løyve og sjåførene får blant annet skjerpede krav til kunnskaper om førstehjelp og transport av sårbare kundegrupper, i tillegg til dagens krav om tilfredsstillende vandel og helseattest.

Skal måle Mount Everest

Nepal sender en regjeringsoppnevnt gruppe for å måle Mount Everest. De håper dermed å få slutt på spekulasjoner om at verdens høyeste fjell har krympet.

Den offisielle høyden på fjellet er 8.848 meter over havet, en høyde som ble målt første gang av en gruppe fra India i 1954. Etter det store jordskjelvet i Nepal i 2015 har det imidlertid brutt ut uenighet om fjellet har blitt mindre.