April er verstingmåned for skreddødsfall

Årets skredstatistikk er dyster, og NVE ber folk være forsiktige og gjøre fornuftige veivalg. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Årets skredstatistikk er dyster, og NVE ber folk være forsiktige og gjøre fornuftige veivalg. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hittil i vinter har elleve personer mistet livet i snøskred. Fortsatt gjenstår over halve april, som de siste årene har vært måneden med flest dødelige skred.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av de siste fem årene har det vært 21 skredulykker med dødelig utfall, skriver VG. Åtte av dem har inntruffet i april og seks i mars.

– April har de siste fem årene vært måneden der flest dør. Folk må være kjempeforsiktige og må ikke tenke at det er trygt selv om det er vår – spesielt ikke i Nord-Norge, forteller gruppeleder Emma Julseth Barfod i snøskredvarslingen hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Hun sier det har vært mange ulykker i år og at NVE er veldig bekymret. Så langt har 11 personer mistet livet i snøskred. Det er det høyeste tallet siden 2010-2011, da 13 personer omkom. Og fortsatt er vi altså bare halvannen måned ut i april, og påsken står for døren.

– Når vi nå går inn i en tid hvor det eksploderer med antall personer i fjellet, så er vi opptatt av at folk må gjøre fornuftige veivalg og være forsiktige, sier Barfod.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden