Trøndersk IS-kvinne risikerer tolv års fengsel

Kvinnen fra Trøndelag som sluttet seg til IS og nå sitter i en leir i Syria, risikerer inntil tolv års fengsel om hun kommer tilbake til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelse mot kvinnen, men PST startet terroretterforskning av henne for drøyt halvannet år siden, skriver Adresseavisen.

– Hun har i lang tid vært internasjonalt etterlyst for deltakelse i en terrororganisasjon. Det er vanskelig å si noe om en siktelse mot henne, men hun vil jo i hvert fall bli etterforsket opp mot deltakelse i ISIL, opplyser statsadvokat Frederik G. Ranke ved Oslo statsadvokatembeter til avisen.

Deltakelse i en terrororganisasjon har en strafferamme på seks års fengsel, mens en eventuell siktelse for rekruttering kan føre til dobbelt så lang straff.

Aktuelt: Norge vil ikke hente ut Skråmos barn

Kvinnen fra Levanger er internert i en leir øst i Syria etter at det siste IS-territoriet nylig falt. I et intervju med Aftenposten denne uken snakket hun positivt om livet i det såkalte kalifatet og sier hun helst vil bo blant muslimer. Hun dro til Syria og sluttet seg til IS sammen med ektemannen i 2014. Mannen døde i kamp året etter.

Aktuelt: IS-kvinne tiltalt for å ha latt yazidi-jente dø av tørst

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden