Fire og et halvt års fengsel for overfallsvoldtekt

Etter flere år i hjemlandet, ble mannen pågrepet og utlevert da han forsøkte å reise til Ungarn i fjor sommer. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Etter flere år i hjemlandet, ble mannen pågrepet og utlevert da han forsøkte å reise til Ungarn i fjor sommer. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En rumensk mann som var etterlyst internasjonalt, er dømt til fire år og seks måneders fengsel for en overfallsvoldtekt i Oslo i 2013.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med en kamerat angrep den 32 år gamle mannen en kvinne i en bakgård på Grünerløkka i august 2013, melder TV 2. Kameraten ble dømt to år senere og er ferdig med å sone dommen.

Mannen som nå er dømt, reiste hjem til kone og barn i Romania og har dermed unngått utlevering. Til tross for DNA-funn på kvinnen, har han i avhør med rumensk politi nektet ethvert kjennskap til saken.

Rumeneren ble etterlyst internasjonalt, og i fjor sommer ble han pågrepet da han forsøkte å reise til Ungarn. Han ble utlevert til Norge og har siden sittet i varetekt.

I tillegg til fengselsstraffen, er mannen dømt til å betale kvinnen 250.000 kroner i oppreisning, like mye som kameraten ble dømt til å betale. Forsvarer Audun Martin Krogh sier han vil gå gjennom dommen sammen med sin klient før de bestemmer seg for om den blir anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden