To menn tiltalt for å ha voldtatt 15-åring

<p>To menn på 18 og 24 år er tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i et bolighus på Eiganes i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
To menn på 18 og 24 år er tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i et bolighus på Eiganes i Stavanger. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

To menn på 18 og 24 år er tiltalt for å ha voldtatt en 15 år gammel jente i et bolighus i Stavanger i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av statsadvokat Birgitte Budal Løvlund, skal voldtekten ha skjedd natt til 28. april i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.

Begge menn ble pågrepet senere samme dag som det anmeldte forholdet skjedde. Kort tid etter ble en av dem løslatt.

Ifølge den svært alvorlige tiltalen skal først den yngste mannen ha forgrepet seg på fornærmede. Deretter skal den eldste av de to ha kommet til og deltatt i overgrepet.

Les også: Påstand om tolv års fengsel for overgrep i Bergen

Mandag ble begge varetektsfengslet i Stavanger tingrett for en periode på fire uker.

Allerede i april i fjor ble de to begjært varetektsfengslet av påtalemyndigheten. Den gangen kom retten til at vilkårene for fengsling ikke var til stede for den yngste mannen. Den eldste ble varetektsfengslet i to uker.

Les også: Rumensk mann fengslet – siktet for voldtekt av kvinne med barnevogn

Grunnen til at påtalemyndigheten får medhold i begjæringen om fengsling denne gangen, er at retten er enig i at det foreligger en fluktfare. Begge de tiltalte kom til Norge mindreårige asylsøkere og har ingen sterk tilknytning til Norge. Retten mener det er stor fare for at de vil forsøke å unndra seg straffeforfølging om de får gå fritt i påvente av rettssaken. Ved en eventuell dom er sjansen stor for at de to utvises fra landet.