Politiet i Troms ble nedringt av bekymrede beboere

Video: Frank Olsen filmet fenomenet som fikk flere innbyggere i Troms til å reagere.

Innbyggere i store deler av Nord-Norge ble skremt av lysfenomenet som dukket opp på himmelen natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Troms politidistrikt mottok flere telefoner fra bekymrede innbyggere natt til 6. april. Det mange trodde var nødbluss, viste seg å være en rakettoppskyting fra romsenteret på Andøya. Det kunne Andøya Space Center bekrefte på sine nettsider.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Mens innbyggerne i Troms lot seg skremme av fenomenet, har verden latt seg imponere. I løpet av det siste døgnet har det spektakulære synet blitt omtalt i flere utenlandske medier, blant annet Forbes og forskningsnettsiden Live Science.

Les også: Andøya vil vinne europeisk romkappløp

Operasjonsleder kåre Munkvold for Troms politidistrikt bekrefter at de hadde blitt varslet om en rakettkampanje fra oppskytingsbasen i tidsrommet 23. mars til 10. april. Men han ser helst at de hadde blitt advart nærmere oppskytingen.

– Vi har fått masse telefoner. Noen trodde de så nødraketter, og ringte politiet. I våre hektiske dager, med masse telefoner og mailer, ønsker vi å bli varslet mye nærmere oppskytingene, forteller operasjonslederen til Nordlys.

Se lysfenomenet rakettene forårsaket i videoen øverst i saken.

Les også: SpaceX satte ny satellittrekord

Se også: I fjor ble oppskytingen av «Norges første romrakett» gjennomført:

Personvernpolicy