Dette skjer i dag

Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 9. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Innspurt i Frode Berg-saken

Aktoratet og forsvarerne holder tirsdag sine prosedyrer i spionsaken mot Frode Berg i Moskvas byrett. Nordmannen risikerer mellom 10 og 20 års fengsel.

Saken ble i praksis innledet og avsluttet i midten av forrige uke, med Bergs forklaring, vitneavhør og bevisførsel. Etter prosedyrene er planen at dom og straffeutmåling i saken vil komme allerede tirsdag 16. april. Berg har nektet straffskyld for spionasjetiltalen.

Solberg møter Putin

Russlands president Vladimir Putin tar imot statsminister Erna Solberg (H) både bilateralt og i et panel som skal diskutere Arktis. Etter planen skal Solberg og Putin spise middag sammen i St. Petersburg før den norske regjeringssjefen returnerer til Oslo.

Også utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) deltar under konferansen, hvor Solberg blant annet skal innlede en diskusjon i et havpanel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skal debattere brexit-utsettelse

Begge kamrene i det britiske Parlamentet har vedtatt en lovendring for å hindre at landet forlater EU uten en skilsmisseavtale. Vedtaket skal tvinge regjeringen til å be om en utsettelse av brexit, som etter planene skal skje fredag.

Tirsdag skal Parlamentet debattere hvor lang utsettelse de ønsker å be om. May har tidligere foreslått utsettelse til 30. juni. Landet kan imidlertid fortsatt krasje ut av EU uten en avtale dersom EU nekter å godta en utsettelse.

Norges landslagskvinner i kamp

Norges fotballkvinner møter New Zealand i spanske Marbella i det som er landslagets siste kamp før VM om to måneder. I fredagens uoffisielle kamp vant Norge 1–0 etter en målscoring av Amalie Eikeland.

Kampen starter klokken 18.

Israel velger nasjonalforsamling

Meningsmålinger tyder på at statsminister Benjamin Netanyahus parti Likud og Benny Gantz' partiallianse Blått og Hvitt vil bli omtrent like store. Ingen av dem ligger an til flertall i nasjonalforsamlingen Knesset på egen hånd. Den som skal danne regjering, må derfor klare å sette sammen en koalisjon.

Valglokalene åpner tidlig tirsdag morgen og stenger klokken 21 norsk tid.