Aksjoner mot 15 nye bomstasjoner i Bergen

Aksjonsgruppen «Nok er nok» kjørte i kolonne mot Bergen sentrum for å protestere mot bompenger mandag ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Aksjonsgruppen «Nok er nok» kjørte i kolonne mot Bergen sentrum for å protestere mot bompenger mandag ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere bilister gjennomførte en kjør-sakte-aksjon mot de 15 nye bompengestasjonene i Bergen mandag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpningen av 15 nye bompengestasjoner i ytre bompengering i og rundt Bergen har blitt møtt med betydelig motvilje. Senest i helgen ble tre av de nye stasjonene tent på og ramponert.

Og opprøret fortsatte mandag ettermiddag. Rundt 60 bilister var påmeldt på kjør-sakte-aksjonen, arrangert av aksjonskomiteen «Nok er nok», skriver Bergens Tidende.

Les også: Nå skal de fjerne alle lyssignalene

Bilistene holdt en fart på mellom 20 og 30 kilometer i timen da de demonstrerte. Åsane, Rådalen, Straume, Midtun, Juvikflaten på Askøy, Fyllingsdalen, Lønningen og Bergen vest ble berørt av aksjonen.

Aksjonistene endret form fra tidligere, og la sin vrede over rushtrafikken og lammet dermed store deler av trafikknettet, skriver Bergensavisen.

Aksjonistene kjemper for at det ikke skal komme flere bompengestasjoner i Bergen og krever samtidig at prisen for bompengepasseringer skal tilbake til 2016-nivå.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Også i Oslo: Her skal det komme 41 nye bomstasjoner

Mange er i harnisk over de nye bompengestasjonene i byen, og nylig fikk det nyetablerte bompengepartiet «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» like stor oppslutning som Fremskrittspartiet i en partimåling.

Parallelt arrangerte miljøaktivister fra AUF, Grønn Ungdom, Unge Venstre og Natur og Ungdom en gå-sakte-aksjon, hvor de fulgte bilene inn mot sentrum. De kjemper for at bilene skal ta mindre plass i Bergen sentrum.

Les også: Frps bombepengeseier kan føre til flere bomstasjoner