Norgeshistoriens største nettovergrepssak går raskere enn planlagt

Advokat Gunhild Lærum forsvarer den overgrepstiltalte fotballdommeren i Nedre Romerike tingrett. Bildet er tatt da rettssaken startet i januar.
Advokat Gunhild Lærum forsvarer den overgrepstiltalte fotballdommeren i Nedre Romerike tingrett. Bildet er tatt da rettssaken startet i januar. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken der en mann i midten av 20-årene er tiltalt for nettovergrep mot nesten 500 unge gutter, gjennomføres raskere enn planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ved å utgi seg for å være jenta «Sandra» klarte den 26 år gamle mannen å få flere hundre unge gutter til å sende seg filmer av seksuelle handlinger de begikk. Saken er av politiet blitt kalt Norges største overgrepssak og omfatter over 450 fornærmede.

Rettssaken startet i Nedre Romerike tingrett 29. januar og skulle etter planen pågå fram til utgangen av september.

Nå opplyser Nedre Romerike tingrett at saken vil tas opp til doms allerede i begynnelsen av mai. Aktors prosedyrer skal holdes 2. og 3. mai.

Den tiltalte mannen erkjente så å si alle de faktiske forholdene i den 81 sider lange tiltalen da rettssaken startet på Lillestrøm i januar.

– Når jeg ser tilbake på meg selv og den jeg var da, så ser jeg en ekstremt manipulerende person. Jeg brukte alt av virkemidler for å oppnå det jeg ønsket. Jeg var en ganske jævlig person, sa mannen da han forklarte seg i retten.