T-baneutvidelse gir ikke flere stopp på de viktigste stasjonene

Selv om tunnelkapasiteten dobles, vil ikke Nationaltheatret (bildet) og Jernbanetorget få flere avganger. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Selv om tunnelkapasiteten dobles, vil ikke Nationaltheatret (bildet) og Jernbanetorget få flere avganger. Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo skal få en ny T-banetunnel, men uansett hvilken løsning som velges, vil to av de viktigste stasjonene i sentrum ikke få flere avganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nationaltheatret og Jernbanetorget er de viktigste av de tre stasjonene i sentrum i dag, spesielt for de mange som kommer til byen med tog og skal videre med T-banen. Men selv om en ny T-banetunnel øker kapasiteten gjennom sentrum, vil ikke de to stasjonene få flere avganger eller flere perronger, skriver Aftenposten.

Ruter bekrefter at de to stasjonene vil ha like mange avganger som i dag. Antallet avganger i hele systemet dobles, men vil bare stanse på én av de to stasjonene, mens alle avganger stopper begge steder i dag.

Stortinget, som er den minst brukte av sentrumsstasjonene, blir navet i det nye nettverket. Å gjøre Jernbanetorget til knutepunkt anses for nærmest umulig, fordi stasjonen ligger for nær togtunnelene gjennom byen.

I Ruters forslag til nytt T-banenett er det tegnet inn en ny T-banestopp med navnet Oslo S, men det kommer ikke fram i saken i hvor stor grad den vil håndtere overgang mellom tog og bane.