Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking ved Birkelunden

En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk på to tilfeldige kvinner, etter at en kvinne i 20-årene ble knivstukket ved Birkelunden på Grünerløkka i Oslo natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er siktet for drapsforsøk på to personer og det er snakk om to venninner som gikk sammen, sier mannens forsvarer Øystein Storrvik til VG.

Han erkjenner å ha stukket én av kvinnene med kniv.

– Han er bekrefter hendelsen, men erkjenner ikke straffskyld, sier Storrvik til TV2.

Stukket i mageregionen

Den siktede blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag. Mannen har dobbelt statsborgerskap og er ifølge forsvareren fra Portugal og Canada. Han har bodd i Oslo den siste tiden.

– Nå skal vi gjennomgå avhøret, men en judisiell observasjon er selvfølgelig noe vi har vurdert og vil vurdere nærmere nå etter avhøret, sier påtaleansvarlig Rita Parnas i Oslo politidistrikt til VG.

En av kvinnen ble skadd og er innlagt på sykehus etter å ha blitt knivstukket i mageregionen på gata ved Birkelunden, ikke langt fra Paulus kirke. Ifølge politiet var hun et tilfeldig offer.

– De skal ha kommet gående i hver sin retning da mannen uprovosert stakk henne, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet av kvinnen selv klokka 3.11 natt til søndag.

– Utenfor livsfare

– Hun ga politiet en beskrivelse av gjerningsmannen og fortalte i hvilken retning han forlot stedet. Det førte til en pågripelse av en mann i midten av 40-årene kun få minutter senere, sier Solberg.

Mannen hadde da på seg gjenstanden som ble brukt til å stikke kvinnen.

– Kvinnen er operert ved Ullevål sykehus og tilstanden er stabil, opplyser operasjonslederen og legger til at det ikke er noe som tyder på at det er fare for livet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden