Regjeringen vil doble antall lærerspesialister og lokker med bedre lønn

Regjeringen lokker med økt lønn og bedre studiefinansiering for å nå målet om 1.100 lærerspesialister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist høst satte regjeringen av 50 millioner kroner i statsbudsjettet for å doble antall lærerspesialister til 1.100. Så langt er 507 ansatt, ifølge en oversikt fra Kunnskapsdepartementet som Utdanningsnytt referer til.

Nå prøver regjeringen å lokke med økt lønn, bedre studiefinansiering og mulighet til å søke videreutdanning på fem nye fagområder. I tillegg øker de spesialtillegget fra dagens 49.300 kroner til 54.230 kroner i året og lover at staten skal dekke to tredeler av utgiftene.

Fra 2019 er lærerspesialistordningen utvidet til å omfatte opplæring av minoritetsspråklige elever, engelsk og/eller annet fremmedspråk, veiledning, spesialpedagogikk og lærerutdanning.

– Vi vil at dyktige og engasjerte lærere skal få mulighet til å utvikle seg, og at elevene skal møte lærere med enda større faglig fordypning. En lærerspesialist bidrar til å gjøre hele skolen bedre, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).

Innen 2021 er målet å ha 3.000 nye lærerspesialister på plass.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden