Advokatfirma dømt til å betale 88,6 millioner i erstatning til Polaris Media

Advokatfirmaet Arntzen de Besche er dømt til å betale 88,6 millioner kroner i erstatning til Polaris Media for å ha gitt dårlige råd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene møttes i Oslo tingrett i mars der mediekonsernet krevde mellom 79 og 115 millioner kroner i erstatning for dårlige råd i forbindelse med et salg av Finn-aksjer til Schibsted, skriver Dagens Næringsliv.

Fredag fikk de medhold. I tillegg må konsernets tidligere advokat Trond Vernegg og hans advokatfirma betale saksomkostningen på 850.000 kroner.

Ifølge avisa startet saken i 2015 da Polaris Media gjorde en avtale med Schibsted hvor mediekonsernet solgte seg ned i Finn. Det medførte at Schibsted fikk en betydelig skattefordel, noe mediekonsernet også trodde de fikk en del av.

Slik var det altså ikke, og Polaris Media mener Vernegg og hans firma har skylden.

Verneggs advokat Jan B. Jansen forteller at de er overrasket over utfallet og at de vil vurdere om det er grunnlag for anke. Ifølge Jansen er saken en forsikringssak og derfor dekket av advokatforsikring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden