Familiefar frikjent i grov familievoldssak

Advokat Nils Christian Nordhus kaller saken et justismord og er glad klienten hans endelig er frifunnet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Advokat Nils Christian Nordhus kaller saken et justismord og er glad klienten hans endelig er frifunnet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Etter først å ha blitt dømt til åtte års fengsel i lagmannsretten, er en familiefar frifunnet for grov familievold etter at barna endret forklaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I avhør og to rettssaker forklarte barna, som nå er i tenårene, om et terrorregime gjennom flere år. Blant annet fortalte de om fysisk vold og drapstrusler mot seg selv og moren, skriver VG.

Trebarnsfaren i 40-årene ble sommeren 2015 siktet for familievold gjennom vel 20 år. Året etter ble han i en tingrett på Østlandet dømt for voldtekt av kona gjennom flere år, familievold og omsorgsunndragelse. I lagmannsretten ble han i mai 2017 dømt til åtte års fengsel.

Et par måneder senere tok barna kontakt med politiet og fortalte at påstandene om fysisk og psykisk vold ikke var sanne. Faren ble da løslatt, og i en fersk dom fra lagmannsretten er han frikjent for voldtekt og mishandling etter at påtalemyndigheten trakk disse tiltalepunktene.

– Det er en utrolig lettelse for ham etter så mange år med kamp. Hele saken er en tragedie, ikke bare for ham, men for hele familien. Faktum er at dette er et justismord, sier mannens advokat, Nils Christian Nordhus til VG.

Mannen ble i lagmannsrettens siste runde dømt til et år og seks måneder i fengsel for å ha unndratt barna fra morens omsorg i tre år ved å holde dem i Irak. Straffen anses sonet i varetekt, men straffutmålingen er likevel anket.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden