Støre forsvarer nei til atomvåpenforbud

Partileder Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Partileder Jonas Gahr Støre under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Jonas Gahr Støre (Ap) holder fast ved sin argumentasjon om nei til atomvåpenforbud og mener det er uklok sikkerhetspolitikk å signere FN-traktaten nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Landsmøtet bør gi sterk uttrykk for vårt ønske om nedrustning, snakke pent om FN-traktaten, men vi kan ikke stå her i 2019 og si at Norge som eneste Nato-land skal undertegne traktaten, sa Støre fra talerstolen.

Åtte av ti Ap-velgere støtter atomvåpenforbud, ifølge en fersk undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av Norsk Folkehjelp. AUF har lagt et press på partiledelsen for å gå inn for et atomvåpenforbud.

Men partileder Støre mener dette er uklok sikkerhetspolitikk.

– I dagens Norge og i dagens Europa, at Norge skulle forlange at Storbritannia, Frankrike og USA ensidig skal bygge ned, når det som skjer er at den andre siden at Russland bygger opp – det er ikke klok sikkerhetspolitikk, sa Støre til stor applaus fra salen.

– Det betyr ikke at vi skal si at vi ikke er modige, at vi ikke er Arbeiderpartiet og vi har ikke den lange tradisjonen om å ta internasjonalt initiativ. Vi må aldri gi opp håpet, men det være balansert, fastslo partilederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden