Løslatelse av siktet politimann anket på stedet

Spesialenheten for politisaker fikk ikke medhold i Oslo tingrett i å fengsle en sedelighetssiktet politimann i en uke. Avgjørelsen ble anket på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Spesialenheten for politisaker fikk ikke medhold i Oslo tingrett i å fengsle en sedelighetssiktet politimann i en uke. Avgjørelsen ble anket på stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Spesialenheten for politisaker fikk fredag ikke medhold i å fengsle en sedelighetssiktet politimann i en uke. Kjennelsen ble anket på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det opp til Borgarting lagmannsrett å avgjøre om han kan løslates fra varetekt eller ikke, skriver VG.

Aktor, etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten, ba om at anken ble gitt oppsettende virkning, noe som betyr at politimannen blir sittende i varetekt til anken er behandlet.

Hans forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker, motsatte seg dette, men retten tok begjæringen om oppsettende virkning til følge.

Spesialenheten begjærte mannen varetektsfengslet i én uke med brev- og besøksforbud og isolasjon.

Aktor, etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten, ønsket ikke å kommentere saken etter at retten var hevet fredag ettermiddag. Han opplyser at mannen i 30-årene ble pågrepet onsdag. Pressen ble ilagt referatforbud, men dette ble opphevet.

Nekter straffskyld

Siktede erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld. Hans forsvarer, advokat Eva-Marie Stryker, sier at hennes klient ikke kjenner seg igjen i Spesialenhetens angivelse av at han skal ha begått noe straffbart.

– Han mener at forholdene som inngår i det faktiske grunnlaget, er noe han har gjort på sin fritid og ikke har noen ting med hans virke som polititjenestemann å gjøre. Dette er helt av privat karakter og har ingenting med hans jobb å gjøre, sier hun.

Ifølge Stryker ble hennes klient kjent med fornærmede i saken gjennom sosiale medier. Forsvareren sier at mannen er tilfreds med tingrettens beslutning.

– Det er helt i tråd med våre påstander om at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare, gitt at det allerede er tatt beslag i datautstyr. Han har også selv uoppfordret oppgitt brukernavn og passord til alt sitt datautstyr og sosiale medier, sier hun.

Snapchat

Ifølge NRK er det Snapchat siktede og fornærmede har kommunisert mest på, men også mannens mobil er det som er blitt undersøkt.

Spesialenheten etterforsker om mannen har misbrukt sin stilling for å skaffe seg seksuell omgang og å utnytte en person under 18 år i en særlig sårbar livssituasjon.

Stryker begjærte at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, men fikk ikke medhold av tingrettsdommer Edvard Os.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden