Politiet ba om lukkede dører i Florø-drapssak

Politiet ba om lukkede dører da en av de to siktede i drapssaken i Florø ble fremstilt for varetektsfengsling fredag. Politiet i arbeid ved åstedet.
Politiet ba om lukkede dører da en av de to siktede i drapssaken i Florø ble fremstilt for varetektsfengsling fredag. Politiet i arbeid ved åstedet. Foto: Linda Regina Bruvik / Firdaposten / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ba om lukkede dører da en av de to siktede i drapssaken i Florø ble fremstilt for varetektsfengsling fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 40 år gammel mann var først vitne i saken. Etter å ha blitt avhørt, ble han siktet for drap eller medvirkning til drap. Fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling i Sogn og Fjordane tingrett.

Politiet begjærer ham varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud med full isolasjon de to første ukene, skriver Bergens Tidende.

Mannen ble pågrepet onsdag kveld, litt over et døgn etter at en 22 år gammel mann ble pågrepet og siktet for drap. Begge er fra Florø og norske statsborgere.

– Avdøde og de to siktede kjenner alle hverandre, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt.

Siktelsene gjelder drap eller medvirkning til drap, etter at en 40 år gammel mann døde i sin bolig i Florø tirsdag ettermiddag.

22-åringen har forklart at han slo til mannen som senere døde, men at han følte seg truet på livet. De to skal ha havnet i en krangel der det angivelig var et redskap involvert.

Begge menn nekter straffskyld etter siktelsen.

– Klienten min er svært påvirket av den alvorlige siktelsen han står overfor, og han har det vanskelig, sier 40-åringens forsvarer, advokat Ivar Blikra.