15 år siden Nokas-ranet: – Glad vi ble tatt

Erling Havnå sier han angre på at han ble med på Nokas-ranet. Fredag er det 15 år siden ranet skjedde.
Erling Havnå sier han angre på at han ble med på Nokas-ranet. Fredag er det 15 år siden ranet skjedde. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Erling Havnå ble dømt til 16 års fengsel for sin rolle i Nokas-ranet. 15 år etter ranet sier han at han er glad for at politiet gjorde alt for å ta dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg følte det var kjipt der og da, men sett i ettertid er jeg glad for at politiet satte så enormt med ressurser inn på å oppklare Nokas-ranet, sier Havnå til NRK.

Ranerne fikk med seg 57,4 millioner kroner i norgeshistoriens største ran 5. april 2004, og politimannen Arne Sigve Klungland ble drept.

15 menn ble til slutt dømt til fengsel mellom tre og 18 år for å ha deltatt eller medvirket til ranet. Hovedmannen David Toska ble dømt til 18 års fengsel, Kjell Alrich Schumann til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år, og Erling Havnå til 16 års fengsel.

Aktuelt: David Toska er prøveløslatt for første gang

Av de dømte er det nå kun Metkel N. Betew som fortsatt sitter fengslet. Han ble opprinnelig dømt til 16 års forvaring med en minstetid på 10 år, men ble gjeninnsatt i forvaring og sitter fortsatt bak lås og slå.

Erling Havnå sier at han angrer på at han ble med.

– Men jeg kan ikke gå rundt resten av livet og være bitter over alt jeg ødela for meg selv og andre. I dag er slike Ville Vesten-ran langt på vei historie. Nå er det på nettet det skjer, mener han.

Aktuelt: Harnes og Betew fastholder at de er uskyldige

Personvernpolicy