Dette skjedde i natt

Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix
Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlenget terrorfengsling

Mannen som er siktet for 50 drap etter moskéangrepene i Christchurch er fengslet fram til 14. juni. Dommeren ga også ordre om rettspsykiatrisk vurdering for å fastslå om mannen er tilregnelig.

28-åringen har foreløpig ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Overhuset ikke i mål med brexit

Overhuset i London kom ikke lenger enn til de innledende delene av brexit-forslag de etter planene skulle debattere og stemme over torsdag.

Først mandag ser det ut til at lordene, ladyene og biskopene kan stemme over brexit-forslaget som ble vedtatt i Underhuset onsdag om å unngå at britene forlater EU uten en avtale.

Klimaanlegg utløste museumsbrann

Et klimaanlegg var hovedårsaken til at Brasils nasjonalmuseum i Rio de Janeiro brant ned i september, konkluderer eksperter.

Sør-Amerikas største samling av historiske gjenstander – rundt 20 millioner gjenstander og 530.000 litterære verk – gikk tapt i brannen.

Ferd og Snøhetta vil overta Marienlyst

Med et prosjekt kalt «Lyst» har milliardær Johan H. Andresens selskap Ferd og Snøhetta meldt seg på i kampen om NRK-tomta. De vil gjøre om det fredede kringkastingshuset til en ny storstue for byens befolkning.

Ifølge planene kan taket på det gamle radiohuset bli et signalbygg på linje med Operataket i hovedstaden, som også Snøhetta sto bak.

Bezos-skilsmisse verdens dyreste

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos' kone MacKenzie sitter igjen med aksjer verdt 321 milliarder kroner etter historiens dyreste skilsmisse. Ektemannen, som er verdens rikeste, sitter igjen med 75 prosent av parets Amazon-aksjer, i tillegg til alle aksjene i Washington Post.

Paret, som har fire barn, skilles etter 25 års ekteskap.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden