Drapssiktet 43-åring i Bergen sier han ikke husker drapet

<p>En 66 år gammel kvinne ble i januar funnet drept i sin leilighet i Haugeveien på Nordnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix</p><p></p><p></p>
En 66 år gammel kvinne ble i januar funnet drept i sin leilighet i Haugeveien på Nordnes. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Den siktede svenske mannen i drapssaken på Nordnes i Bergen i januar sier nå at han ikke husker handlingen. Han har tidligere tilstått drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til torsdag 10. januar, ble en 43 år gammel mann pågrepet for å ha drept Randi Berntsen (66). De to var samboere i en leilighet på Nordnes i Bergen.

Berntsen skal ha blitt kvalt og funnet i sengen. Mannen har sittet i varetekt siden han ble tatt. Torsdag avgjorde Bergen tingrett at han skal sitte fengslet i fire uker til, skriver Bergens Tidende.

Mannen tilsto da han ringte og fortalte om dødsfallet, men har ikke snakket med politiet siden januar, ifølge politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt.

Bakgrunn : Politiet håper å få avhørt drapssiktet mann i Bergen søndag

I kjennelsen fra retten fremgår det at 43-åringen nå opplyser at han ikke husker handlingen.

Tingrettsdommeren kommenterer at det ikke svekker betydningen av hans «innledende forklaringer med tilståelse». Dommeren trekker også inn at mannen er straffedømt en rekke ganger i hjemlandet Sverige, blant annet for skadeverk.

Politiet sier de har et bilde av hva som har skjedd, men at det gjenstår en del etterforskning.

43-åringens forsvarer, advokat Torbjørn K. Sognefest, sier klienten har samarbeidet med politiet.

–Han erkjenner straffskyld og er innstilt på å ta sin straff for den ugjerningen han har gjort, sier Sognefest.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden