Drap på kvinne på Strømmen skal ha blitt filmet

Teknikere fra politiet i arbeid utenfor en boligblokk på Strømmen hvor en kvinne ble funnet død mandag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Teknikere fra politiet i arbeid utenfor en boligblokk på Strømmen hvor en kvinne ble funnet død mandag morgen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deler av drapet av en kvinne på Strømmen mandag skal ha blitt filmet av et vitne. Videoen sirkulerer på sosiale medier, og politiet prøver å få slettet filmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi ber om at alle som kommer over denne videoen, ikke ser på den, sletter den og ikke deler den videre, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Videoen skal ha blitt tatt opp av et tilfeldig vitne, og politiet fikk opplysninger om opptaket i forbindelse med en rundspørring i området og vitneavhør. Kripos er koblet inn i forsøket på å få fjernet opptaket fra nettet.

Kvinnen hadde voldsalarm på bakgrunn av et anmeldt forhold i fjor, men politiet bekrefter at den ikke ble utløst.

Bakgrunn: Drept kvinne på Romerike hadde voldsalarm

Kvinnens tidligere ektemann ble i 2014 dømt for vold mot henne, men hadde ikke besøksforbud. Han er siktet for drapet på kvinnen og har i avhør erkjent straffskyld.

Han ble pågrepet utenfor kvinnens bolig etter at naboer hadde sett ham utenfor huset med blod på hendene og en kniv.

Både den siktede og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. De tok ut separasjon i 2017. Den døde kvinnen var født i 1985, og de to hadde en åtte år gammel jente sammen. Datteren er nå ivaretatt av barnevernet.

Aktuelt: Politiet ber folk om å ikke spre video av vold mot 82-åring