Politiet utvider siktelse etter dødsulykken i Nordfjord

To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane den 27. desember i fjor. Nå har politiet utvidet siktelsen mot føreren av bilen. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix
To kvinner omkom på stedet etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane den 27. desember i fjor. Nå har politiet utvidet siktelsen mot føreren av bilen. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet utvider siktelsen til også å omfatte ruskjøring mot mannen som er siktet for uaktsomt drap etter å ha kjørt på to kvinner i Nordfjord i romjula.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet gjennomførte onsdag et nytt avhør av mannen i 50-årene etter dødsulykken som skjedde tredje juledag. Mannen møtte sammen med sin forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk.

– Siktelsen er nå utvidet til å også gjelde kjøring i ruspåvirket tilstand. Siktede erkjenner ikke straffskyld i henhold til siktelsen, skriver politiet en pressemelding.

63 år gamle Anne Elise Sæthre og 57 år gamle Marit Johanne Røed Sundal ble påkjørt og døde da de var ute på en kveldstur på en gangvei langs riksvei 15 mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune i Nordfjord.

Torsdag ba politiet Sogn og Fjordane tingrett om fortsatt beslag i mannens førerkort. Fremdeles avventer etterforskerne rapporter etter tekniske undersøkelser og sakkyndigrapporter.