22-åring tiltalt for drap i Fyllingsdalen

En mann er tiltalt for drap etter at en ung mann ble funnet død ved foten av denne Høyblokka i Fyllingsdalen i Bergen 23. mars i fjor. Foto: Bjørn Erik Larsen / Bergens Tidende / NTB scanpix
En mann er tiltalt for drap etter at en ung mann ble funnet død ved foten av denne Høyblokka i Fyllingsdalen i Bergen 23. mars i fjor. Foto: Bjørn Erik Larsen / Bergens Tidende / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 22 år gammel mann er tiltalt for å ha kastet en kamerat ut fra en høyblokk i Fyllingsdalen slik at han døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringens mor var lenge siktet for drap i samme sak, men statsadvokaten henlegger denne delen av saken mot henne, skriver Bergens Tidende. I stedet er kvinnen tiltalt for å ha unnlatt å hjelpe den skadde mannen og for å ha forsøkt å fjerne bevis etterpå.

Det var om morgenen 23. mars i fjor at den døde mannen ble funnet utenfor en høyblokk i Fyllingsdalen. Den da 21 år gamle kameraten ble pågrepet samme dag, siktet for vold. Etter kort tid ble imidlertid siktelsen endret til å gjelde drap.

Har erkjent

Den tiltalte skal ha påført offeret skader med en flaske inne i leiligheten i sjuende etasje først, skriver Bergensavisen. Siden skal den hardt skadde mannen ha blitt kastet over rekkverket på svalgangen.

– Han har erkjent den faktiske handlingen, at han har utøvd vold og kastet ham over rekkverket fra sjuende etasje. Han er funnet tilregnelig for handlingen, sier statsadvokat Benedicte Hordnes til Bergens Tidende.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge tiltalen skal mannen ha falt om lag 22 meter før han traff bakken, skriver avisen.

– Som forventet

– Tiltalebeslutningen er som forventet, uttaler advokat Bjarte Aarlie etter at innholdet i tiltalen ble kjent torsdag.

I januar ble 22-åringen erklært strafferettslig tilregnelig etter en full rettspsykiatrisk undersøkelse.

Morens forsvarer, advokat Kaj Wigum, sier moren er glad for at hun ikke er tiltalt for medvirkning til drapet. Kvinnen erkjenner heller ikke straffskyld for det hun er tiltalt for. Statsadvokat Benedicte Hordnes mener imidlertid bevisene i saken viser at moren har hjulpet med å fjerne bevis og at hun blant annet skal ha vasket blod fra gulvet.