Drapssiktet 22-åring i Sogn og Fjordane fremstilles for fengsling

En mann er pågrepet og siktet for å ha drept en mann i Florø tirsdag. Politiet i arbeid ved åstedet. Foto: Linda Regina Bruvik / Firdaposten / NTB scanpix
En mann er pågrepet og siktet for å ha drept en mann i Florø tirsdag. Politiet i arbeid ved åstedet. Foto: Linda Regina Bruvik / Firdaposten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 22 år gammel mann som er siktet for å ha drept en 40 år gammel mann i Florø tirsdag, framstilles for fengsling torsdag. Avdøde skal obduseres samme dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Min klient mente han var utsatt for fare og at han på en måte har beskyttet seg selv. Han har forklart at han følte seg provosert og derfor slo den nå avdøde med et redskap, sa den drapssiktede 22-åringens advokat, Stig Nybø, til Dagbladet onsdag. Siktede ble onsdag avhørt av politiet i saken.

Det kom inn en bekymringsmelding ved 13-tiden tirsdag, og politiet fant en 40 år gammel mann livløs da de kom til det aktuelle huset. Mannen ble erklært død av lege etter 40 minutter.

Avdøde er sendt til Gades Institutt i Bergen for obduksjon, som er planlagt gjennomført torsdag. Politiet avventer resultat av den og en foreløpig rapport fra instituttet.

Lokale, men ikke i slekt

– Vi hadde kontakt med siktede før vi fant avdøde og hadde kontroll på hans bevegelser. På bakgrunn av skader på avdøde pågrep vi 22-åringen klokken 15.30. Han er siktet for forsettlig drap, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt på en pressekonferanse i Florø onsdag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både avdøde og siktede er norske statsborgere og bosatt i Florø. Ifølge Høyland kjente de hverandre fra før, men var ikke i slekt.

Veien videre

Politiet har vært sparsommelig med detaljer om drapet av hensyn til etterforskningen, men har bekreftet at 22-åringen er kjent av politiet fra før.

Det er foretatt rundspørring i området, og flere vitner og andre personer som kan ha tilknytning til den siktede, skal avhøres. En etterforskningsgruppe er satt ned og skal jobbe i Florø. Det gjennomføres flere kriminaltekniske undersøkelser, og det er tatt beslag i telefoner og andre lagringsenheter, som vil bli gjennomgått.