Røde Kors hentet tre bortkomne skiløpere ved Haukeli

Røde Kors sendte sju snøscootere og fant tre norske skiløpere i god behold etter at de hadde gått seg bort på vei til Haukeliseter fjellstue.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Sørøst politidistrikt var det ikke fare for liv eller helse, ettersom skiløperne var godt utstyrt, hadde ekstra batteri til mobiler og var i kontakt med politi og redningsmannskaper.

Politiet fikk melding i 23.30-tiden onsdag om at skiløperne hadde gått seg bort mellom Hellevassbu og Haukeliseter fjellstue. En drøy time senere var Vinje Røde Kors på vei med sju snøscooterpatruljer for å møte politimannskaper på brøytestasjonen på Haukeli og kjøre videre i retning posisjonen der skiløperne skulle befinne seg.

Litt før klokka 2 natt til torsdag melder politiet at mannskapene fra Røde Kors er framme hos skiløperne, at de er i god behold og vil bli kjørt ned til Haukeliseter fjellstue.

– Det er ingen dramatikk, slik vi ser det. De vet bare ikke helt hvor de er og trenger bistand. Været er heller ikke så stritt, det er 0 grader, snør litt og lite vind, så det skal ikke være vanskelig å ta seg inn til dem, sa operasjonsleder Rune Hunshamar i politiet til NTB kort tid før.

Skiløperne skal ha hatt med seg pulker, var godt utstyrt, og hadde satt opp telt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden