Håp om åpning av E6 i Ringebu torsdag

Opprydningsarbeidet på E6 ved Elstadkleiva i Ringebu er godt i gang og Statens vegvesen anslår at de kan åpne ett felt i løpet av torsdag.
Opprydningsarbeidet på E6 ved Elstadkleiva i Ringebu er godt i gang og Statens vegvesen anslår at de kan åpne ett felt i løpet av torsdag. Foto: Statens Vegvesen / NTB scanpix

Etter rasfare og sprengning av steiner har E6 i Ringebu vært stengt siden mandag. Fredag ser det ut til at ett felt kan åpnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Når på dagen åpningen kan skje, er foreløpig usikkert, men vi har godt håp om at vi kan åpne ett felt på E6 i Ringebu i løpet av torsdag, sier seksjonssjef Ole Einar Fossen i Statens vegvesen torsdag kveld.

Han forteller at arbeidet med å renske fjellsiden og kjøre bort steinmassene etter flere sprengninger i Elstadkleiva for å hindre ras over E6, er godt i gang. Onsdag kveld skulle det gjennomføres en siste, mindre sprengning.

– Etter at den siste sprengingen er gjennomført, fortsetter oppryddingsarbeidet utover kvelden og natta. Når vi ser hvor langt oppryddingsarbeidet er kommet i morgen tidlig, kan vi forhåpentligvis komme med et nærmere tidspunkt for åpning, sier Fossen.

Bakgrunn: Løst fjell sprengt for å sikre E6 i Ringebu

– Når vi åpner E6 for trafikk igjen, blir det i første omgang i ett felt. Det blir da toveis trafikk i sørgående felt med manuell dirigering, sier han.

E6 ble stengt ved Elstadkleiva sør for Ringebu mandag ettermiddag på grunn av rasfare. Geologiske undersøkelser viste at det har vært nødvendig å sprenge mer gjennom uka, før fjellsiden er tilstrekkelig sikret mot ras.

Etter hver sprenging er fjellet undersøkt av geolog for å se om det er nødvendig å sprenge mer, eller om fjellet er godt nok sikret, slik at arbeidet med å frakte bort masser kan begynne.

Fram til åpning går anbefalt omkjøring for kjøretøy over 7,5 tonn om riksvei 3 gjennom Østerdalen og fylkesvei 51 over Valdresflye, mens mindre kjøretøy skal følge skiltet lokal omkjøring.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden