Drept kvinne på Romerike hadde voldsalarm

Teknikere fra politiet i arbeid utenfor boligblokka på Strømmen der en kvinne ble funnet død mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Teknikere fra politiet i arbeid utenfor boligblokka på Strømmen der en kvinne ble funnet død mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen som ble funnet død på Strømmen, hadde voldsalarm. Den drapssiktede tidligere ektemannen hennes er dømt for vold mot henne, men hadde ikke besøksforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nedre Romerike tingrett ga tirsdag politiet medhold i begjæringen om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud i hele perioden og fullstendig isolasjon i en uke.

De siktede mannen samtykket til varetekt, og saken ble behandlet som kontorforretning, uten partene til stede.

Den 30 år gamle mannen ble avhørt mandag og har erkjent straffskyld.

– Hva som fremkom i avhøret kan vi av hensyn til etterforskningen ikke kommentere nærmere, melder Øst politidistrikt tirsdag.

– Avdøde var utstyrt med voldsalarm. Bakgrunnen for dette er et tidligere anmeldt forhold, der flere personer er involvert. Dette er opplysninger som tas med i den videre etterforskningen, opplyser politiet.

15 dager for vold

Politiet ble mandag klokka 9.25 varslet om en alvorlig straffbar handling ved boligblokka der kvinnen bodde. Blokka ligger ved Strømmen stasjon i Skedsmo kommune.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den siktede hadde ikke besøksforbud mot avdøde, ifølge politiet. NRK melder at han i 2014 ble dømt til 15 dagers fengsel for å ha slått henne i ansiktet.

Mannens forsvarer, advokat Dag Svensson, sier til NRK at han ikke kjenner til dette forholdet og ikke vil kommentere saken. Ifølge forsvareren er mannen preget at det som har skjedd.

– Han innser at han har gjort noe fryktelig dumt, sier Svensson.

Iransk borgere

Både den siktede og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. Den døde kvinnen var født i 1985, ifølge politiet.

– De er tidligere ektefeller. De har en åtte år gammel jente sammen. Barnet var ikke til stede under hendelsen, og er nå ivaretatt av barnevernet, opplyser politiet.

Barnet vil bli avhørt ved Statens barnehus når dette anses forsvarlig og hensiktsmessig. Politiet understreker at hensynet til jenta er det viktigste og vet derfor ikke når et tilrettelagt avhør kan gjennomføres.

Det ble funnet en kniv ved åstedet, og politiet opplyser at etterforskningen vil søke å bringe klarhet i om dette er drapsvåpenet.