Jensens samboer beordret stans i pengeinnsamling

Eirik Jensen (i midten) og samboeren Ragna Lise Vikre og initiativtaker til Folkegaven Til Eirik Jensen, Jan Bøhle (t.v.) før kjennelsen ble lest opp av juryen i Borgarting lagmannsrett Oslo 28. januar. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Eirik Jensen (i midten) og samboeren Ragna Lise Vikre og initiativtaker til Folkegaven Til Eirik Jensen, Jan Bøhle (t.v.) før kjennelsen ble lest opp av juryen i Borgarting lagmannsrett Oslo 28. januar. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Eirik Jensens samboer ga mandag beskjed om å stanse en pågående pengeinnsamling til den tidligere politimannen på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jensens samboer, Ragna Vikre, vil ikke kommentere saken overfor Dagbladet, som omtaler stansen av pengeinnsamlingen tirsdag. Det er på en støtteside for narkotika- og korrupsjonstiltalte Jensen det så langt har vært samlet inn over 200.000 kroner i en såkalt folkegave.

Initiativtaker til innsamlingen har vært en av moderatorene på nettforumet, Jensen-støttespilleren Jan Bøhle.

Han fikk med seg Jensens samboer og Arne Sundt-Bjerck som opprettet støttegruppa på Facebook i 2014 og som i dag har over 22.000 medlemmer.

Fikk beskjed: – Skal avsluttes

Mandag skrev Bøhle på gruppas sider at pengeinnsamlingen ble stanset.

– Jeg har i går vært i kontakt med Ragna og fikk da beskjed om at innsamlingsaksjonen skal avsluttes, skrev Bøhle.

Fakta om Eirik Jensen-saken

* Den tidligere politimannen Eirik Jensen ble i Oslo tingrett i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj.

* Hans medtiltalte Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel for grov korrupsjon og innførsel av 16,7 tonn hasj. Cappelen ble tilkjent seks års strafferabatt.

* Jensen anket skyldspørsmålet. Cappelen erkjente skyld, men har anket straffutmålingen. Ankesaken startet i Borgarting lagmannsrett 28. august 2018.

* 28. januar fant juryen Jensen skyldig i grov korrupsjon, men frikjente ham for medvirkning til innførsel av hasj. Fagdommerne satte juryens kjennelse til side. Hele straffesaken mot ham skal derfor behandles på nytt med nye dommere.

* Høyesterett besluttet fredag å avvise anken på tilsidesettelsen fra Jensen og hans forsvarer John Christian Elden, men kjennelsen understreker samtig at det ikke er noe i veien for at lagmannsretten selv kan omgjøre sin avgjørelse om å tilsidesette juryens kjennelse.

* Saken var den siste i Norge der en jury skulle avgjøre skyldspørsmålet. En nye sak vil bli ført med meddomsrett.

(Kilde: NTB)

Han vil ikke heller ikke kommentere stansen i innsamlingen. Bøhle utgjør sammen med Sundt-Bjercke og Vikre styret i stiftelsen Folkegave Til Eirik Jensen. Den siste tiden har det kommet kritikk mot pengeinnsamlingen.

Dømt til 21 års fengsel

Eirik Jensen ble i Oslo tingrett i september 2017 dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til innførsel av 13,9 tonn hasj. Hans medtiltalte Gjermund Cappelen ble dømt til 15 års fengsel.

Jensen anket skyldspørsmålet og straffutmålingen til lagmannsretten. I januar fastslo juryen at Jensen ikke var skyldig i hasjinnførsel, men fant ham skyldig i korrupsjon.

Fagdommerne satte til side juryens kjennelse, og saken skal nå opp for ny behandling i lagmannsretten.

VIDEO: Eirik Jensen: - Har veldig liten tro på rettssystemet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden