Rekonstruerte KNM Helge Ingstads bevegelser

Søsterskipet til KNM Helge Ingstad, KNM Roald Amundsen, gjennomførte natt til tirsdag samme ruten som ulykkesfregatten fulgte, samtidig som Sola TS forlot Stureterminalen, slik den gjorde 8. november i fjor. Målet er å få en bedre forståelse av hendelsesforløpet, og av de omstendighetene som var gjeldende ulykkesnatten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Søsterskipet til KNM Helge Ingstad, KNM Roald Amundsen, gjennomførte natt til tirsdag samme ruten som ulykkesfregatten fulgte, samtidig som Sola TS forlot Stureterminalen, slik den gjorde 8. november i fjor. Målet er å få en bedre forståelse av hendelsesforløpet, og av de omstendighetene som var gjeldende ulykkesnatten. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Søsterskipet til KNM Helge Ingstad gjennomførte natt til tirsdag en seilas for å gjenskape hendelsene natten da fregatten kolliderte med tankskipet Sola TS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skipene passerte hverandre på trygg avstand, melder NRK.

Undersøkelsen av ulykken med tankskipet Sola TS og fregatten KNM Helge Ingstad har pågått for fullt siden ulykkesnatten 8. november i fjor.

Observasjonsseilasen natt til tirsdag ble gjort for å bidra til en enda bedre forståelse av hendelsesforløpet, for både politiet og Havarikommisjonen. Målet var, ifølge Havarikommisjonen, å gjennomføre den under forhold mest mulig like dem som var ved ulykkestidspunktet.

Det er allerede innhentet store mengder informasjon gjennom samtaler med alle involverte, befaring av den forliste fregatten og i form av tekniske og elektroniske data.

Personvernpolicy