Sofie (27) klager VG inn for PFU, melder TV 2

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG sier hun synes det er bra hvis saken om Giske-videoen blir behandlet i Pressens Faglige Utvalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG sier hun synes det er bra hvis saken om Giske-videoen blir behandlet i Pressens Faglige Utvalg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sofie bekrefter sent mandag kveld overfor TV 2 at hun har bestemt seg for å klage VG inn for Pressens Faglige Utvalg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

27-åringen har hevdet seg feilsitert i en VG-artikkel om den såkalte dansevideoen av henne og Trond Giske (Ap), og hun har i ettertid rettet kraftig kritikk mot VGs behandling av henne.

Hun er i gang med å skrive klagen, men den er foreløpig ikke formelt innsendt, sier 27-åringen til TV 2. Hun ønsker foreløpig ikke å si hvilke punkter i Vær varsom-plakaten hun mener VG har brutt.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. PFU er en selvdømmeordning opprettet av Norsk Presseforbund, som skal overvåke og fremme den etiske og faglige standard i norsk presse. Vær varsom-plakaten legges til grunn for PFUs vurderinger og uttalelser.

Nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken i VG kommenterer saken slik overfor TV 2:

– Som vi tidligere har sagt, syns vi det er bra hvis denne saken blir behandlet i PFU. Vi har vært åpne om de feilene vi har gjort og beklaget dem overfor alle involverte.