Anette Trettebergstuen innstilt som leder for kvinnenettverket i Ap

Anette Trettebergstuen (Ap) stiller her spørsmål til statsminister Erna Solberg (H) under muntlig spørretime på Stortinget onsdag. Trettebergstuen er innstilt som ny leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk etter at Anniken Huitfeldt ønsket å gå ut av det vervet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Anette Trettebergstuen (Ap) stiller her spørsmål til statsminister Erna Solberg (H) under muntlig spørretime på Stortinget onsdag. Trettebergstuen er innstilt som ny leder av Arbeiderpartiets kvinnenettverk etter at Anniken Huitfeldt ønsket å gå ut av det vervet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet foreslår Anette Trettebergstuen som ny leder for kvinnenettverket etter Anniken Huitfeldt som ønsket å gå ut av vervet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valgkomiteen la fram sin innstilling til nytt sentralstyre mandag. Innstillingen er enstemmig, opplyser komiteen.

– Trettebergstuen har lang erfaring fra ulike roller i partiet og har sittet i sentralstyret siden 2009. i dag er hun partiets likestillingspolitiske talskvinne på Stortinget, og valgkomiteen mener at Anette som leder ofr kvinnenettverket vil bidra til å løfte likestillingspolitikken både nasjonalt og ute i organisasjonen, sier valgkomiteens leder Hans-Christian Gabrielsen.

Valgkomiteen foreslår fem nye medlemmer i sentralstyret: Cecilie Myrseth fra Troms, Tore O. Sandvik fra Trøndelag, Hilmar Høl og Marte Mjøs Persen fra Vestland Ap og Robert Cornels Nordli fra Agder.

– Med denne innstillingen får vi et sentralstyre som har en god balanse mellom de som har sitt daglige virke på Stortinget og de som jobber på regionalt og lokalt nivå i partiet, sier Gabrielsen.

Innstillingen til partiledelse ble presentert i midten av mars. Da ble det kjent at valgkomiteen innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland som ny nestleder. Blir han valgt, overtar han plassen som ble ledig etter Trond Giske. Skjæran er i dag leder av Nordland Arbeiderparti.

Redd søndagshandel: Trettebergstuen frykter snikinnføring av søndagshandel

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden