Siktet iraner erkjenner å ha drept ekskona på Strømmen

Politiet i arbeid utenfor boligblokka på Strømmen der en kvinne ble funnet død mandag. En mann er pågrepet og siktet for drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiet i arbeid utenfor boligblokka på Strømmen der en kvinne ble funnet død mandag. En mann er pågrepet og siktet for drap. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen i midten av 30-årene som er siktet for å ha drept sin tidligere ektefelle på Strømmen i Akershus mandag, har erkjent straffskyld i avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter hans forsvarer, advokat Dag Svensson, overfor NTB mandag kveld etter at hans klient hadde sittet i avhør hos politiet på Lillestrøm.

Siktede har forklart seg for politiet. Han vil bli begjært varetektsfengslet i fire uker i Nedre Romerike tingrett tirsdag ettermiddag. Ifølge advokaten vil saken gå som kontorforretning, det vi si uten siktede til stede.

Drept med kniv

Politiet ble varslet klokka 9.25 om en alvorlig straffbar handling ved en boligblokk der kvinnen bodde. Blokka ligger ved Strømmen stasjon i Skedsmo kommune.

– Da vi kom til stedet kort tid etter, viste det seg at en kvinne midt i 30-årene var død. Saken etterforskes som drap, opplyser politioverbetjent Christian Berge ved Felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt.

Mannen ble pågrepet utenfor blokka, uten dramatikk. Avdøde ble også funnet utenfor blokka, men mandag ettermiddag var ikke politiet sikre på nøyaktig hvor drapet skjedde.

De mener å ha kontroll på drapsvåpenet, som er en kniv.

Tidligere konflikt

Siktede og den drepte kvinnen har tidligere vært gift og har et mindreårig barn sammen. Barnet er ivaretatt av politiet og barnevernet.

– De er begge iranske statsborgere. Barnet var ikke hjemme da drapet fant sted, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt, til NTB.

Det har vært kontakt med politiet tidligere i forbindelse med konflikt mellom kvinnen og mannen.

– Men vi kjenner ikke omfanget av det ennå. Det er naturlig å etterforske det videre, sier politiadvokaten.

Flere vitner

Det var flere vitner til hendelsen.

– Disse skal avhøres av politiet så snart som mulig. Hva som var motivet for drapet, vil bli sentralt i etterforskningen, sier politioverbetjent Berge.

Kriminalteknikere var på åstedet fra mandag morgen. Det er innledet både teknisk og taktisk etterforskning. Det ble blant annet foretatt rundspørring i området.

Personvernpolicy