Mann i 30-årene siktet for drap på ekskone i 30-årene på Strømmen

Politiet i arbeid utenfor en bolig på Strømmen hvor en kvinne ble funnet død mandag morgen. En mann er pågrepet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Politiet i arbeid utenfor en bolig på Strømmen hvor en kvinne ble funnet død mandag morgen. En mann er pågrepet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

En mann i 30-årene er siktet for å ha drept sin jevnaldrende, tidligere ektefelle på Strømmen i Akershus mandag. Han fremstilles for fengsling tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opplyser at de ble varslet klokka 9.25 mandag om en alvorlig straffbar handling ved en boligblokk ved Strømmen stasjon i Skedsmo kommune. Drapet skjedde i tilknytning til kvinnens bolig.

– Da vi kom til stedet kort tid etter, viste det seg at en kvinne midt i 30-årene var død. Saken etterforskes som drap, opplyser politioverbetjent Christian Berge ved Felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt.

Mannen ble pågrepet utenfor blokka, uten dramatikk. Politiet forsøker å finne ut nøyaktig hvor drapet skjedde, men NTB får bekreftet hos politiet at avdøde ble funnet utenfor boligen.

Politiet mener de har kontroll på drapsvåpenet, men ønsker ikke å si mer om det nå.

Tidligere konflikt

Siktede og den drepte kvinnen har tidligere vært gift og har et mindreårig barn sammen. Barnet er ivaretatt av politiet og barnevernet.

– De er begge iranske statsborgere. Barnet var ikke hjemme da drapet fant sted, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt, til NTB.

Det har vært kontakt med politiet tidligere i forbindelse med konflikt mellom kvinnen og mannen.

– Men vi kjenner ikke omfanget at det ennå. Det er naturlig å etterforske dette videre, sier politiadvokaten.

Fremstilles tirsdag

Det er planlagt avhør av siktede mandag ettermiddag og fremstilling for varetektsfengsling tirsdag ettermiddag i Nedre Romerike tingrett i Lillestrøm. Mannen har fått oppnevnt advokat Dag Svensson som forsvarer.

– Det var flere vitner til hendelsen. Disse skal avhøres av politiet så snart som mulig. Hva som var motivet for drapet, vil bli sentralt i etterforskningen, sier Berge.

Kriminalteknikere har vært på åstedet fra mandag morgen. Det er innledet teknisk og taktisk etterforskning. Det foretas blant annet rundspørring i området rundt åstedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden