Dette skjedde i natt

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 1. april.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mekling på overtid

LO og NHO fortsatte å mekle etter at fristen i lønnsoppgjøret for privat sektor gikk ut ved midnatt. Riksmekler Wilhelm Rudland beskrev avstanden mellom partene som betydelig.

LO og YS varslet streik for rundt 23.000 arbeidstakere før meklingen. det har ikke vært streik i forbindelse med mellomoppgjør etter andre verdenskrig.

Erdogan taper i Ankara

President Recep Tayyip Erdogan erklærer seier for hans moderate islamistiske parti AKP i lokalvalget i Tyrkia, men ser ut til å tape i hovedstaden Ankara. partiet har styrt byen i 25 år.

– Folket har gjort oss til nummer én i et valg for 15. gang, sa Erdogan til sine tilhengere søndag kveld. Han erklærte da seier i 778 kommuner – 56 prosent av alle kommunene i Tyrkia.

MC-salget øker

Gratis bompassering, bedre familieøkonomi og lavere avgifter på mange motorsykler oppgis som troverdige årsaker til at nordmenn kjøper MC-er som aldri før.

Ifølge tall Dagens Næringsliv har hentet inn fra Statistisk sentralbyrå, var det ved årsskiftet registrert 193.000 tunge og lette motorsykler i Norge, en økning på rundt 25 prosent på fem år. Samtidig er det blitt 7 prosent færre mopeder.

Malaysia dropper giftdrapstiltale

Malaysiske myndigheter har tilbudt vietnamesiske Doan Thi Houng å endre tiltalen mot henne fra å gjelde drap til å gjelde skade mot Kim Jong-uns halvbror.

Kvinnen har godtatt endringen og ber om å bli behandlet mildt.

Venezuela korter ned arbeidsdagen

Arbeidsdagene blir kortere og skolene holdes stengt som følge av strømbruddene i Venezuela. Søndag ble landet rammet av nok et strømbrudd.

Det har vært en rekke strømbrudd i landet i mars, og folk tror det blir flere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden