Årsaken til dødsulykken klar:Bil kom over i feil kjøreretning – norsk musiker døde: – Bilene begynte å brenne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge BBC skal bilen musikerne satt i ha blitt truffet av en møtende bil. Deretter skal begge kjøretøyene umiddelbart ha tatt fyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var Audun Laading (25) fra Kristiansand som mistet livet i en trafikkulykke i California onsdag. Også medmusiker Stephen Fitzpatrick (24) i den populære duoen Her’s døde.

Ifølge NME omkom i tillegg turnémanager Trevor Engelbrektson (37) i ulykken, som skjedde på vei til en konsert i Santa Ana onsdag.

– Vi er alle knust, heter det i en uttalelse fra plateselskapet Heist or Hit.

Bandet hadde akkurat sluppet debutalbumet «Invitation to Her’s» og var på sin andre turné i Nord-Amerika, med 19 utsolgte konserter. Duoen var et av Storbritannias mest elskede og lovende band, ifølge plateselskapet.

To dager før dødsulykken skrev bandet på sin Facebook-side:

«Snart er det hjemmetid for gutta, USA-turen har gått som en drøm. Vi opplevde en varm solnedgang ved Grand Canyon i kveld.»

Les også: Norsk musiker døde i trafikkulykke i USA

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykkessjåføren omkom

Ifølge nye opplysninger var det en Nissan pickup som skal ha kommet over i feil kjøreretning før den kolliderte front mot front med en møtende bil. Musikerne skal derfor ikke hatt en sjanse til å komme seg unna sammenstøtet.

– Begge kjøretøyene var overtente, heter det i en offisiell uttalelse fra amerikanske samferdselsmyndigheter.

Føreren av ulykkesbilen, en 64 år gammel mann fra California, omkom også i den voldsomme frontkollisjonen. Ingen av de involverte overlevde ulykken.

VG har vært i kontakt med norsk UD og fått bekreftet hendelsen.

– Utenriksdepartementet er kjent med at en norsk borger skal ha avgått ved døden i Arizona, USA. Utenrikstjenesten yter bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand i forbindelse med dødsfall av norske borgere i utlandet. Pårørende er varslet, skriver UDs pressevakt Mari Bangstad til avisen.