Åpen for alle - alltid

Dette skjer i dag

Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Arkivfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene søndag 31. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meklingsfrist i lønnsoppgjøret

Klokken 12 starter den siste meklingsrunden i privat sektor. Fristen går ut ved midnatt, og blir ikke partene enige, er det varslet streik for 25.000 arbeidstakere fra mandag morgen.

– Alle meklinger er krevende, men vi går alltid inn med en ambisjon om å bli enige med motparten. Det gjør vi også denne gangen, sa LO-nestleder Peggy Hessen Følsvik til NTB fredag.

Presidentvalg i Ukraina

Første valgrunde holdes søndag med komikeren Volodymyr Zelenskij - som mangler politisk erfaring, men spiller ukrainas presidetn i en TV-serie - øverst på meningsmålingene. Tidligere statsminister Julia Timosjenko er også en av dem som utfordrer sittende president Petro Porosjenko.

Eiffeltårnet 130 år

Gustave Eiffels verdensberømte landemerke åpnet for 130 år siden. Tårnet, som i sin tid var verdens høyeste bygning, ble bygget til verdensutstillingen i Paris i 1889 og skulle etter planen bare være en midlertidig konstruksjon.

I dag er Eiffeltårnet ett av verdens mest gjenkjennelige landemerker og er et symbol på både Paris og Frankrike.

Eliteserien

Den første runden i eliteserien i fotball for menn fortsetter. Blant annet skal trønderlagene Rosenborg og Ranheim i duell med hver sin nordnorske motstander, henholdsvis Bodø/Glimt og Tromsø.