Dette skjer i dag

Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 30. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SV velger nestleder

Lørdag ettermiddag skal SVs landsmøte velge partiets nye nestleder. Valget står mellom Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes. valgkomiteen har lever en delt innstilling, og både stortingsgruppen og resten av partiet er delt i synet på hvem som bør ha plassen under partileder Audun Lysbakken.

Valget holdes ved hemmelig, skriftlig avstemning, og delegatene er ikke bundet av noe mandat fra lagene de representerer.

Motstand mot «hard brexit»

Lokalsamfunn i Nord-Irland protesterer mot mulighetene for en såkalt hard grense mellom den britiske enklaven og EU-medlemmet og republikken i sør. Dersom britene forlater EU uten en avtale, kan det igjen bli grensekontroller langs grensen, som blir en del av EUs yttergrense.

Spellemann 2018

Denne helgen er det duket for musikkbransjens årlige prisfest på Chateau Neuf i Oslo. Spellemannprisen for 2018 deles ut i et arrangement i to deler, hvorav én strømmes direkte på NRK nett-TV og den andre sendes direkte på NRK1. Deretter sendes del1 i opptak på TV-kanalen.

Tarjei Strøm og Julie Bergan er årets programledere.

Ridderrennet

Kulturminister Trine Skei Grande (V), helseminister Bent Høie (H) og prinsesse Märtha Louise deltar som ledsagere når Ridderrennet går av stabelen på Beitostølen. Også statsminister Erna Solberg (H) er til stede ved arrangementet.

NM i langrenn

På Lygna skal kvinnen gå 30 kilometer klassisk i formiddag. Senere er det duket for 50 kilometer klassisk for menn.

Personvernpolicy