Åpen for alle - alltid

Dette skjedde i natt

Arkivfoto: Bo Rader / The Wichita Eagle / AP / NTB scanpix
Arkivfoto: Bo Rader / The Wichita Eagle / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 30. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dømt for falsk nødsamtale

En mann i California er dømt til 20 års fengsel etter å ha ringt inn et falsk nødanrop som førte til at en mann ble skutt av tungt bevæpnet politi i USA i 2017.

Tyler Rai Barriss fra Los Angeles erklærte seg skyldig i 51 tiltalepunkter knyttet til falske nødoppringninger, melder NBC News. Han innrømmet at han i årevis har ringt inn falske historier til nødetatene for å provoserer fram politiaksjoner.

Fagforbundet avviser oljeomkamp

Miljøopprørerne i Ap håper på drahjelp fra deler av fagbevegelsen i å snu Aps oljepolitikk, men de får en kald skulder av Fagforbundets leder Mette Nord. Hun sier forbundet ønsker varig vern mot petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, men påpeker at Ap på landsmøtet for to år siden vedtok et kompromiss som gjelder for stortingsperioden.

Voldtektstiltalt rømling pågrepet

Den tredje av de tiltalte i en gruppevoldtektssak i Sogndal er pågrepet i Nordland etter at han rømte fra Norge i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den østeuropeiske mannen ble pågrepet i Nordland onsdag, men verken forsvarer Stig Nybø eller statsadvokat Rudolf Christoffersen vil si noe om omstendighetene rundt pågripelsen, melder NRK.

Trump truer med å stenge grensen

Donald Trump har igjen beskyldt Mexico for å ikke gjøre nok for å stanse strømmen av personer som tar seg ulovlig inn i USA. I et Twitter -utbrudd skriver den amerikanske presidenten at med mindre Mexico stopper «ALL ulovlig innvandring» til USA fra sør, vil han stenge hele eller deler av grensen.

Neeson beklager

Skuespiller Liam Neeson beklager at han fortalte historien om hvordan han fylt av hevntanker ønsket å drepe en svart mann for 40 år siden.

– Jeg bommet fullstendig og såret folk i en tid der språket brukes som et våpen, sier Neeson om et intervju i februar, som førte til sterke reaksjoner og anklager om rasisme. Skuespilleren sier han ikke er rasist og at han takket være hjelp fra venner og en prest fikk lagt hevntørsten bak seg.