Kontroll på brann i teknisk bygning i Troms

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet har kontroll på brannen som brøt ut i et lagerbygning på Hansnes i Karlsøy kommune. Flere gassflasker skal ha eksplodert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødetatene rykket like før klokken 21 fredag kveld ut til Hansnes i Troms etter melding om brann i et kommunalt lagerbygg. Brannen ble meldt klokken 20.44, og en drøy halvtime senere var bygningen overtent.

Brannvesenet har ved 1-tiden kontroll på brannen og driver med etterslukking. Store deler av bygningen er totalskadd.

Lørdag formiddag opplyser operasjonsleder Christian Andreassen i Troms politidistrikt til NTB at alt er under kontroll.

– Brannvesenet driver etterslukning. Vi er ganske sikre på at flaskene har eksplodert av seg selv under brannen, sier Andreassen.

Det var oppbevart flere gassflasker i bygningen. Skarpskytteren som ble hentet inn fra Tromsø for å skyte hull i flaskene, måtte gi opp forsøket på grunn av dårlig sikt og sammenraste bygningsmasser.

– Nå venter vi til temperaturen er lav nok slik at etterforskere kan ta seg inn i bygningen for å finne årsaken til brannen, sier operasjonsleder Christian Andreassen.

Mannskap fra brannvesenet og helsevesenet fikk raskt sperret av området etter at brannen oppsto fredag kveld. Noen nabobygg ble også evakuert.

Det er ikke meldt om personskader som følge av brannen. Til NRK sier konstituert rådmann Alf Lorentsen at det ikke er boligbebyggelse i området.