Ble saksøkt av Rytman i bygård-krangel, måtte selge leiligheten

UROLIG GÅRD: Mye bitterhet i Tollbugata 14 i Drammen.
UROLIG GÅRD: Mye bitterhet i Tollbugata 14 i Drammen. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Martin Bodd ble saksøkt av eks-stortingsmann Jørund Rytman. Rytman tapte - men i mellomtida måtte den saksøkte selge leiligheten for å betale advokatregningene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har måttet selge leiligheten min for å dekke advokatkostnader for opp mot 1 million kroner. Dette har fått store konsekvenser for meg og min familie.

Det sier Martin Bodd som var daglig leder i enmanns-selskapet Solid Property til ABC Nyheter - endå han i tingrett og lagmannsrett er frikjent for millionkrav fra Frps forhenværende stortingsrepresentant Jørund Henning Rytman.

Mandag falt dommen i Borgarting lagmannsrett, der Rytmans anke i en sak om en mangeårig strid i en bygård i Drammen ble avvist.

Mens han var stortingsrepresentant saksøkte Rytman en håndverker, en rørlegger og Martin Bodd i selskapet Solid Property, med krav om millionsummer i erstatning, for arbeider i hans bolig.

Arbeidene har med avbrekk pågått siden 2010 og utløst lekkasjeskader i naboers seksjoner og konflikter med en rekke rettssaker.

– Har hatt en klo rundt meg

15. november 2017 ble Rytmans søksmål avvist i Asker og Bærum tingrett, og han ble pålagt å betale store summer i saksomkostninger til de saksøkte. Han anket.

Også lagmannsretten frikjente de saksøkte og påla Rytman å betale dem store summer i saksomkostninger.

Men for Martin Bodd kan det være for sent.

– Dette var en lettelse. Jeg føler rettferdigheten har seiret. Det har vært en fortvilet situasjon. Jeg har hatt en klo rundt meg. Hvis jeg ikke hadde hatt penger til advokat, hva skulle jeg ha gjort? sier en av de Rytman saksøkte, Martin Bodd til ABC Nyheter.

Så hadde han likevel ikke penger. Han måtte selge leiligheten. Siden tingrettsdommen ikke var rettskraftig, fikk han ikke dekket advokatutgiftene underveis.

Så nå må han leie bolig.

– Må si det er horribelt

Nå frykter Bodd at han ikke vil få se noe til saksomkostningene Rytman ble dømt til å betale, i Bodds tilfelle 975.000 kroner.

I en tidligere rettssak ble sameiet i stridens bygård i Tollbugata i Drammen tilkjent 2,7 millioner kroner i erstatning for skader Rytmans arbeider har påført bygningen, samt saksomkostninger.

I et rettsforlik etter at Rytman anket også den dommen, ble det lagt til grunn at Rytman ikke kunne betale, og han slapp med 400.000.

– Jeg må si dette er horribelt. Hadde Rytman vært utlending, måtte han ha garantert saksomkostningene, kommenterer Bodd.

– Dette var sjette gangen leiligheten hans er inne for rettsvesenet. Jeg skjønner at han ikke har hatt det lett. Men han har prøvd å hente penger uten at det var sammenheng mellom skyld og ansvar, sier han.

– Jeg har til og med bladd opp over 100.000 kroner av egen lomme for å prøve å få ferdigstilt prosjektet, forteller Martin Bodd og legger til:

– At verden ikke er perfekt, betyr ikke at man er skyldig for det. Takken var å bli saksøkt to ganger.

Jørund Rytman har ikke besvart ABC Nyheters henvendelser om kommentar til denne saken.

Personvernpolicy