Politiet: – Kan ha svaret på forsvinningssaken i Lørenskog

VIDEO: Dette er saken

Fredag formiddag gjorde politiet nye undersøkelser i boligen til savnede Anne-Elisabeth Hagen (69) og hennes ektemann. Politiet tror de kan sitte på løsningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved 10.45-tiden fredag, 150 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ankom to sivile politibiler Hagens bolig på Fjellhamar i Lørenskog. Politiet var på adressen i omtrent én time.

Politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt opplyser til Aftenposten at politiet foreløpig ikke har fått svarene fra undersøkelsene de gjennomførte fredag formiddag.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra boligen 31. oktober i fjor. Politiet antar at hun er blitt bortført. Saken ble først offentlig kjent i januar i år.

Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Politiet mener hun ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober i fjor. Politiet mener hun ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Til NRK fredag kveld bekrefter politiet at de kan ha svaret på forsvinningssaken blant den store mengden av etterforskningsmateriale de har samlet inn.

– Det er god grunn til å tro det. Vi kan forvente at vi har sikret oss det vi har behov for, men om vi kan klare å finne svaret, det får vi nå se på, sier Brøske.

Politiets hovedteori er at kvinnen ble bortført fra huset. Politiet har bekreftet at det har kommet trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta i den antatte bortføringssaken. Det har imidlertid ikke kommet noen bevis på at Hagen er i live.

– Det er fortsatt slik at dette bekymrer oss. Det er klart at også vi selvfølgelig ser at dette kan trekke i retning av at det kan være mindre sannsynlig at Anne-Elisabeth Hagen er i live, sier Brøske.

Aktuelt: Politiet om mulige Hagen-kidnappere: – Betydelig voldskapasitet

Politiet: – Grunn til å tvile på om Anne-Elisabeth fortsatt er i live

Les også: Politiet må sette straffesaker på vent som følge av bortføringen

Samleside: Her finner du alt om bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen

Personvernpolicy