Rundt 100 ulver påvist i Norge

En ulv på Langedrag Naturpark i Buskerud. Den teller naturlig nok ikke med i Rovdatas oversikt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
En ulv på Langedrag Naturpark i Buskerud. Den teller naturlig nok ikke med i Rovdatas oversikt. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er så langt i vinter påvist mellom 99 og 102 ulver innenfor Norges grenser. 64 til 66 av dem er kun påvist i Norge, viser foreløpige tall fra Rovdata.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 til 24 ulver er påvist på begge sider av riksgrensen mot Sverige, mens tolv ulver fortsatt har uklar grensestatus.

Det er så langt i vinter dokumentert fem valpekull i helnorske revir, tre valpekull i grenserevir og to valpekull i revir der det foreløpig er uklart om grensene strekker seg på tvers av riksgrensen.

– Alle ti valpekull har tilknytning til forvaltningsområdet for ulv (ulvesonen) i Norge, og de fem helnorske er fullstendig innenfor ulvesonen, opplyser leder Jonas Kindberg i Rovdata.

De aller fleste ulvene er registrert i fylker med ulvesone i Sørøst-Norge, det vil si Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold. Åtte ulver er påvist utenfor disse fylkene i registreringsperioden, og fem av dem er skutt i samme periode.

– De tre resterende ulvene ble sist påvist i Sogn og Fjordane i desember 2018, i Finnmark i januar 2019 og i Trøndelag i Lierne i januar 2019, sier Kindberg.

Personvernpolicy