Ja, du må fortsatt stille klokka!

Natt til søndag 31. mars klokka 2 starter sommertiden. Det betyr at klokka stilles én time fram og at du kan se fram mot lysere kvelder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Natt til søndag 31. mars klokka 2 starter sommertiden. Det betyr at klokka stilles én time fram og at du kan se fram mot lysere kvelder. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til søndag 31. mars klokka 2 starter sommertiden. Det betyr at klokka stilles én time fram og at du kan se fram mot lysere kvelder. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Mange har håpet på at det snart blir slutt på klokkestillingen. Det blir det altså foreløpig ikke. Et plaster på såret er at vi får lysere kvelder. Det er godt nytt for både A- og B-mennesker, mener tidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

I likhet med EU har Norge stilt klokka i lengre tid. EU-kommisjonen foreslo i høst at vi skal slutte å stille klokka fram og tilbake hvert halvår.

Tirsdag gikk EU-parlamentet inn for at det fra 2021 skal være opp til hvert enkelt medlemsland å bestemme om man vil beholde vintertiden eller sommertiden som standardtid.

Men EUs medlemsland har ikke kommet til enighet, og forhandlingene kan trekke ut.

– Norge er i gang med å vurdere forslaget for vår del, og saken vil sendes på høring, sier næringsministeren.

Statsråden har ansvar for Justervesenet og dermed også kontroll på nøyaktig tid. En grei huskeregel er at klokken alltid skal stilles mot nærmeste sommer. Altså en time fram om våren (mot sommeren) og en time tilbake om høsten (mot sommeren).

Bakgrunn: EU-parlamentet vil ha slutt på å stille klokka