Åpen for alle - alltid

Vest politidistrikt risikerer milliontap om flere ikke ansettes

Vest politidistrikt er i en stram økonomisk situasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Vest politidistrikt er i en stram økonomisk situasjon. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vest politidistrikt er pålagt å ansette 48 nye politifolk og risikerer å tape 30 millioner kroner neste år dersom kravet ikke nås.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politidistriktet har ikke lenger pengene de trenger for å nå ansettelseskravet, skriver Bergens Tidende. Med kravet fulgte det penger til å lønne de nye stillingene, men distriktet har brukt disse midlene til å dekke andre kostnader.

– Vi har vært gjennom en omorganisering i forbindelse med politireformen. Kriminalitets­bildet er endret, noe som har kostet, og vi er pålagt effektiviseringstiltak slik andre etater i staten er, sier politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt.

Politidirektoratet (POD) sier det er politidistriktenes oppgave å organisere ressursene som er gitt. Distriktet risikerer å miste 30 millioner kroner neste år dersom kravet ikke blir oppfylt. Songstad presiserer at distriktet arbeider med å omprioritere for å unngå milliontap.