Åpen for alle - alltid

Mann mistet livet i brann i Kristiansand

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var en mann i 50-årene som mistet livet i en boligbrann i Voiebyen sørvest for Kristiansand onsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nødetatene rykket ut til Drakeveien etter melding om brann klokka 21.19 onsdag kveld. 20 minutter senere meldte Agder politidistrikt at røykdykkerne hadde hentet ut en livløs person fra huset. Kort tid etter ble mannen erklært død på stedet av helsepersonell.

– Nå i kveld er det for tidlig å si noe om brannårsaken, men det ser ut som om den har startet på soverommet. Kriminalteknikere vil ta en kikk på stedet nå i kveld, men vil måtte vente til bygget er luftet ut og kaldt før de kan foreta grundigere undersøkelser, sa operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen sent onsdag kveld.

Da brannvesenet ankom stedet hadde familien på fire som bodde i husets andre etasje, kommet seg ut. Men den ene personen som bodde i underetasjen, var ikke gjort rede for.

Politiets innsatsleder Jon Løken opplyste til avisa på stedet at røykdykkere tok seg inn i leiligheten i underetasjen. De ble møtt av kraftig røykutvikling og fant en livløs person. Det ble gjort forsøk på hjerte og lungeredning, men livet sto ikke til å redde.

Hægeland sier til NRK at brannvesenet raskt fikk kontroll over ilden. Det var lite åpne flammer, men mye røyk.